Troldhøj

Troldhøj er en integreret institution i Silkeborg Kommune.

Legeplads

Historie
Da beslutningen om at lukke Vium Hvam skole blev truffet ultimo 1989, stod lokalbefolkningen sammen om at søge etableret en integreret daginstitution, som - ud over at fungere som børnehave og skolepasningsordning - skulle blive et "værested", hvor familier kunne mødes.
Institutionen skulle være åben og udadrettet mod nærmiljøet og derved blive et naturligt samlingssted.

Lokalbefolkningen stod sammen om projektet. Byrådet godkendte forslaget og 1. oktober 1990 åbnedes Troldhøj i en fløj af den gamle skole.

Igennem årene er Troldhøjs fysiske rammer gradvist blevet udvidet i takt med et stigende antal børn.

Faciliteter i og omkring Troldhøj
Der er mange spændende rum, hvor man bl.a. kan tumle, høre musik og optræde, spille pool, lege med dukker, bygge med klodser eller bare hygge sig med en god bog i sofaen, og ikke mindst har vi en gymnastiksal, hvor kun fantasien sætter grænserne for mulighederne.
Troldhøjs fysiske rammer er optimale.

Hver gruppe har selvfølgelig hver deres sted at bo:

• MUMITROLDENE(3-4år) bor i MUMIDALEN
  • TROLDENE(4-5år) bor i TROLDESKOVEN
  • NISSERNE(5-6år) bor i NISSEHØJEN
  • SPØGELSERNE(skolebørn) bor i SPØGELSESBORGEN

Omkring Troldhøj er der dejlige udenoms faciliteter. Vi har en STOR legeplads med bålsted, sand og vand. ”Skolegård” til at cykle, køre på go car og rulle på rulleskøjter. Baghave med gynge og kaniner, sportsplads med beachvolley bane.

I nærheden af Troldhøj ligger Præstegårdsskoven. I skoven er der en skovhytte og bålplads som er et godt sted for alle børn og voksne.